Περί

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Τζωαννόπουλος και είμαι μηχανικός παραγωγής και διοίκησης, με ειδίκευση στα συστήματα υποστήριξης αποφάσεων (decision support systems).

Το «A Long, Hard Look» είναι το ιστολόγιο μου μέσω του οποίου μοιράζομαι τις σκέψεις μου πάνω σε θέματα που αφορούν την πολιτική, την κοινωνία και τα δικαιώματα στο χώρο της πληροφορικής. Επαγγελματικά, δραστηριοποιήθηκα μέσω της εταιρείας μου, AvantSys Informatics, σε δυο χώρους: Ιατρικό λογισμικό και εφαρμογές εικονικών κόσμων (κυρίως Second Life και OpenSim) για προβολή τόπων ιδιαίτερης αξίας και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η ενασχόληση ωστόσο με το δεύτερο πεδίο παρέμεινε σε πειραματικό στάδιο. Έχω επίσης διδάξει στο χώρο της τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης ως συμβασιούχος από το 2009 ως το 2015. Τώρα πια ανήκω στο στελεχιακό δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης, κατόπιν της επιτυχίας μου στον ΚΔ’ εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Πολιτικά, ανήκω στο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας: πιστεύω σε ξεχασμένες και συκοφαντημένες αρχές όπως ισονομία, ισότητα ευκαιριών, κοινωνική κινητικότητα, αλληλεγγύη προς τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κ.ο.κ.

Το ιστολόγιό μου είναι καθαρά μη κερδοσκοπικό. Αν καμιά φορά δείτε εμβόλιμες διαφημίσεις στις δημοσιεύσεις μου, αυτές τοποθετούνται χωρίς κανένα δικό μου έλεγχο από τη WordPress.com όπου το φιλοξενώ και δε μου αποφέρουν κανένα κέρδος – ό,τι κέρδη υπάρχουν από εκεί πηγαίνουν στη WordPress.